Налаштування PPPoE-з’єднання для Mac OS X

Нижче описані дії, які потрібно виконати для налаштування підключення до Інтернет через DSL або кабельний модем. Якщо у вас є AirPortBaseStation, налаштуйте свій комп’ютер без підключення цієї базової станції до мережі, а потім дотримуйтеся вказівок підрозділу «Додаткові інструкції при використанні AirPort» в кінці цього документа.

Виконайте наступні дії для установки з’єднання:

  1. Отримайте у інтернет-провайдера (ISP) наступну інформацію:
    ім’я користувача та пароль,
    DNS адреси (первинний — 217.170.64.5, вторинний- 217.170.67.5)
  2. Виберіть в меню «яблучко» команду SystemPreferences.
  3. Виберіть в меню View команду Network.
  4. Виберіть «Built-in Ethernet» зміню Show (в Mac OS X 10.1 «Configure»).
  5. Виберіть вкладку PPPoE.
  6. Відзначте маркер «Connect using PPPoE.»
  7. Введіть ваше ім’я користувача (отримане від інтернет-провайдера) в поле AccountName.
  8. Введіть пароль (отриманий від інтернет-провайдера) в поле Password. Якщо ви хочете, щоб всі користувачі цього комп’ютера підключалися даним методом, відзначте маркер «Savepassword».
    Якщо ви хочете, щоб комп’ютер автоматично підключався до Інтернет при запуску мережевих програм (веб-браузер, поштові програми) натисніть на кнопку PPPoEOptions і в діалоговому вікні відзначте маркер «Connectautomaticallywhenneeded».
  9. Виберіть вкладку TCP/IP.
  10. З меню «Configure» виберете PPP або Manually, за вимогами вашого інтернет-провайдера. Якщо ваш інтернет-провайдер надав вам статичний IP адреса, то ви повинні вибрати «Manually» (вручну). Статичний IP адреса повинна вводитися в поле IP adress.
  11. Введіть DNS адресу у відповідне поле.
  12. Натисніть кнопку ApplyNow.
  13. Запустіть ваш веб-браузер або будь-яку програму, що працює з TCP / IP, для перевірки з’єднання з Інтернет.
    Якщо ви не включили можливість автоматичного підключення в пункті 8, ви повинні будите відкрити програму InternetConnect, вибрати введені настройки, і потім натиснути кнопку Connect. Більш детальну інформацію можна отримати в меню Help в довідці по програмі «InternetConnect».

Додаткові інструкції при використанні AirPort

  1. Запустіть ваш веб-браузер для перевірки з’єднання з Інтернет.
  2. Після того як ваш комп’ютер вдало підключився до Інтернет, підключіть базову станцію до мережі (тобто відключіть провід, що йде від модему, від комп’ютера і підключіть його до базової станції).
  3. Вимкніть шнур живлення модема на кілька секунд, перш ніж підключати назад.
  4. Перенесіть установки комп’ютера на базову станцію шляхом використання асистента установки AirPort(/Applications/Utilities/AirPortSetupAssistant).
  5. Якщо у вас включена можливість «Connectautomaticallywhenneeded» (крок 8, описаний вище), тоді вам слід повернутися в SystemPreferences після роботи з AirPortSetupAssistant і відключити дану можливість для пристрою Built-inEthernet. Етідействіяпредотвращаютпоявленіепроблемиопісиваемойвдокументе AirPort: Can Connect to Base Station But Not to Internet When Using PPPoE.